Suomalainen urheilu

Suomessa urheilu on erittäin tärkeä osa kulttuuria. Suomalaiset rakastavat erinäköisiä urheilulajeja ympäri maata. Urheilu aloitetaan jo pienenä kokeilemalla erilaisia urheilulajeja, joista sitten valitaan suosikki jota harrastamaan aikuisuuteen asti.

Suomalainen urheilu

Suomalaiset rakastavat harrastaa itse urheilua ja me olemmekin toisin sanoen hyvinkin sporttinen kansa. Oman harrastamisen kanssa kuitenkin yksi yhtä tärkeä ellei tärkeämpikin osa urheilu kulttuuriamme on itse urheilun katsominen. Sohvaurheilu on yksi suosituimmista lajeistamme Suomessa. Me muistamme aktiivisesti katsoa joka ikiset mahdolliset urheilukilpailut televisiosta. Perussuomalainen mies ainakin rakastaa katsoa iltaisin televisiosta jääkiekkoa, syödä pitsaa ja juoda kaljaa. Olympialaisten ja jääkiekkokilpailuiden aikana oikeastaan elämämme koostuukin vain näistä asioista. Jääkiekko onkin yksi suurimmista ylpeydenaiheistamme, jossa Suomi on menestynyt hyvin jopa maailmanlaajuisesti. Se on myös yksi kansallisurheilulajeistamme, joka on tällä hetkellä myös Suomen harrastetuin urheilulaji. Naiset, miehet, lapset ja koko perhe viettävät yhdessä aikaa katsellen EM ja MM-kilpailuja ja olympialaisia. Ne ovat vuoden kohokohtia, joista ei voi jättää välistä millään syyllä. Suomalaiset ovatkin sporttikansan lisäksi yksiä maailman aktiivisimpia sohvaurheilumaita.

Menestyneimmät suomalaiset urheilijat

Suomalaiset eivät kuitenkaan seuraa urheilua turhaan. Suomalaiset katsovat urheilua, jotta pääsevät kannustamaan kaikki suomalaiset urheilijat voittoon. Näin pienenä kansana meidän on todenteolla pidettävä yhtä, jotta täältä pääsee huippu urheilijat ponnahtamaan maailmalle ja kansainvälisesti menestyneiksi. Tämän takia suomalaiset rakastavat sohvaurheilua, jossa ne pääsevät kannustamaan ja seuraamaan suomalaisten urheilijamenestysten tarinaa. Meillä suomessa onkin muutama kansainvälisesti hyvinkin menestynyt urheilija, joista kerrommekin lisää tässä artikkelissa. Suomi voi näiden urheilijahirmujen ansioista olla jopa erittäin ylpeä itsestään. Nämä huippu urheilijat ovatkin näyttäneet koko maailmalle, että mitä suomalainen sisu tarkoittaa.

Menestyneimmät suomalaiset urheilijat

Paavo Nurmi on ollut aikoinaan yksi maailman menestyneimmistä kestävyysjuoksijoista. Hän on voittanut urallaan jopa yhdeksän olympiakultaa ja kolme olympiahopeaa. Suomi on Nurmen lisäksi menestynyt kestävyysjuoksussa Lasse Virenin ja Hannes Kolehmaisen ansiosta. Lasse on voittanut ennätyksellisesti 4 olympiakultaa kaksissa peräkkäisissä kisoissa. Hannes on taas dominoinut suomalaista kestävyysjuoksu aikanaan, joka on voittanut kolme olympiakultaa. Hän myös nosti Suomen maailmankartalle vuonna 1912.Yksi varmasti kaikkienaikojen menestyksekkäimmistä ja samaan aikaan tunnetuimmista suomalaisurheilijoista on Matti Nykänen. Nykänen toimi mäkihypyn johtajana melkein koko uransa, jonka aikana se voitti jopa 5 olympiamitalia. Maailmancupissa Nykäsellä on 46 voittoa. Jari Litmanen on taas yksi Suomen menestyksekkäimmistä jalkapallon pelaajista. Hän on ollut Suomessa ensimmäinen Mestarien liigan voittaja ja turnauksen maalikuningas. Hän on pääsyt myös koko maailman parhaiden jalkapallopelaajien listassa kolmanneksi ja on pelannut muun muassa Liverpoolissa ja Barcelonassa.Hiihto on myös yksi Suomen perinnelajeista ja se näkyykin menestyksessä. Suomesta löytyy ainakin kaksi erittäin menestynyttä urheilijaa kansainvälisesti. Nämä huippu urheilijat ovat Marja-Liisa Kirvesniemi, joka on voittanut urallaan kolme olympiakultaa, neljä olympiamitalia ja kahdeksan MM-mitalia. Toinen näistä huippumenestyksistä taas on Veikko Hakulinen, joka on myöskin voittanut urallaan 3 olympiakultaa ja yhteensä 14 arvomitalia.Jääkiekossa taas Jari Kurri ja Teemu Selänne ovat menestyneet parhaiten. Jari Kurri on ensimmäinen henkilö Suomesta, joka on voittanut Stanley Cupin ja vei tittelin Oilersilta jopa viisi kertaa. Hän on edelleenkin Suomen menestynein jääkiekkopelaaja. Teemu selänne on taas toiminut jääkiekon legendan ja mallin nimissä. Teemu on menestynyt erittäin hyvin kansainvälisesti ja onkin Suomen kuuluisin jääkiekkopelaaja.

Jokainen taas varmasti tuntee formula 1 tutun Mika Häkkisen. Häkkisen ura ei ole vieläkään lopuillaan ja hän on jo ehtinyt saada maailmanlaajuisen legendan maineen. Hän on yksi maailman puhutuimmista formulakuskeista.

Comments are closed.