Monipuoliset liikuntakeskukset Helsingissä

Arena Center on liikunta- ja vapaa-ajan keskus, jolla on kolme toimipistettä Helsingissä. Vanhin yhä toiminnassa oleva toimipiste on Ruskeasuon Arena Center, joka avattiin vuonna 1998 vanhaan bussihalliin. Itäisessä Helsingissä sijaitseva Myllypuron Arena Center ja viihdekeskus avattiin vuonna 2002. Vuotta myöhemmin avattiin Hakaniemen toimipiste, josta löytyy urheilukenttien lisäksi lapsiperheille tarkoitettu Leikkiluola.

2000-luvun alussa Arena Center perusti oman harrastesarjaliigansa, AC-liigan, joka tarjosi harrastejoukkueille mahdollisuuden järjestää pelejä yhä useammin.

Juuret itä-Helsingissä

Ensimmäinen Arena Center avattiin jo viime vuosituhannen puolella, vuonna 1993. Keskukselle löydettiin tilat vanhasta teollisuushallista Helsingin Vartiokylästä, ja halliin nousi pian kolme salibandykenttää. Keskuksen suosio kasvoi nopeasti, ja jo seuraavana vuonna toimintaa laajennettiin Konalaan. Konalan keskukseen avattiin myös ensimmäinen kahvio urheilukenttien yhteyteen. Salibandykentillä oli kysyntää ympäri Helsinkiä, mahdollistaen Arena Centerin toiminnan kasvun laajalti. Useita vuosituhanteen vaihteessa avattuja toimipisteitä on jo lakkautettu, mutta vuonna 1998 avattu Ruskeasuon Arena Center on yhä toiminnassa.

Vuoden 2002 maaliskuussa itäiseen Helsinkiin, Myllypuroon, avattiin uusi Arena Center. Myllypuron toimikeskus tarjosi entistä paremmat puitteet salibandyn harrastamiselle, pitäen sisällään kahdeksan salibandykenttää, kaksi sählykenttää, kuntokeskuksen, sekä toimistotilat Suomen Salibandyliitolle ja Kansainväliselle Salibandyliitolle. Keskuksesta löytyvät nykyään myös suuret kokous- ja saunatilat, joita vuokrataan yksityisten henkilöiden sekä yritysten virkistyskäyttöön. Vuonna 2007 Myllypuron Arena Centeriin avattiin uutuutena 12-ratainen keilahalli, joka tarjoaa erikoisuutena bilehohtokeilausta.

Myllypuron keskuksessa palvelee myös Fat Pipe Center, jossa on seitsemän isoa kenttää niin salibandylle, futsalille, käsipallolle, koripallolle kuin tenniksellekin. Keilahallin yhteydessä on keilabaari, ja Fat Pipe Centerissä on asiakaskahvio sekä Arena Center Storen myymälä. Arena Center Storesta, eli AC Storesta, löytyy laaja valikoima varusteita niin salibandyyn kuin muihin urheilulajeihin. AC Store palvelee ensisijaisesti verkkokauppana, mutta kuhunkin Arena Centeriin toimipisteeseen on avattu myös fyysinen myymälä. AC Storesta löytyy lisäksi laaja kirjo eri seurojen pelipaitoja ja muita tekstiilejä.

Myllypuron toimipisteessä, AC Storen yhteydessä, on AC Print -tekstiilipaino, josta voi tilata urheiluseuralleen tekstiilejä omalla painatuksella. Tekstiilipainatuksen lisäksi AC Print painaa muun muassa ikkunatarroja, julisteita, laitamainoksia pelikentille, kangasmerkkejä ja banderolleja.

Arena Centerin kolme toimipistettä tarjoavat monipuoliset puitteet urheilun, erityisesti salibandyn harrastamiselle. Tilojen ylläpitämisen ohessa Arena Centerillä on salibandyn Play-liiga, jossa pelaa yli 300 harrastejoukkuetta. Se järjestää lisäksi vuosittain yli 20 erilaista urheilutapahtumaa, erityisesti nuorille liikunnan harrastajille. Vuonna 2016 Myllypuron keskuksessa järjestettiin erikoisuutena polttopallon kahdeksannet SM-kisat, johon osallistui ennätysmäärä joukkueita. Polttopallon SM-kisat järjesti Suomen Polttopalloliitto, SPPL. 

Viihdepalvelut liikunnan vastapainona

Yksi Arena Centerin formaateista on Party Helsinki, joka lanseerattiin vuonna 2010. Palvelun tarkoituksena on järjestää mielekkäitä virkistys- ja juhlatapahtumia niin yrityksille kuin yksityisillekin asiakkaille. Palvelu on ollut erityisesti polttari- ja syntymäpäiväporukoiden suosiossa. Myllypuron keskuksen keilahallissa on vuodesta 2014 järjestetty bilehohtokeilausta. Party Helsinki tarjoaa juhlijoille liikunta-aktiviteettien lisäksi esimerkiksi sumopainia sekä Zorb Footballia. Zorb Footballissa pelaajien ylävartalot ovat suurten muovisten, ilmatäytteisten pallojen sisällä.

Arena Centerin Hakaniemen pisteestä löytyy lapsille tarkoitettu Leikkiluola, joka avattiin vuonna 2007 keskuksen tiloihin. Ennen Leikkiluolan lanseeraamista tiloissa järjestettiin neljänä peräkkäisenä vuonna LEGO Show Helsinki -tapahtuma. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Tanskalaisen Lego-yhtiön kanssa, kun Arena Center tarjosi tilojaan lapsiperheille tarkoitettujen palveluiden tarjoamiseen. Tänä päivänä Leikkiluola on kolmen ja puolen salibandykentän kokoinen tila Hakaniemen torin alla, josta löytyy muun muassa valtava seikkailulabyrintti, trampoliinialue sekä neliratainen liukumäki.

Comments are closed.