Helsingin Messukeskus kerää vieraita

Helsingin Itä-Pasilassa sijaitseva Helsingin Messukeskus on Suomen suurin messu-, kongressi- ja kokouskeskus. Se toimii monen tilaisuuden ja tapahtuman miljöönä ja siellä onkin mahdollista järjestää juuri oman firman imagolle sopiva tapahtuma. Messukeskuksessa järjestetään myös konsertteja, juhlia sekä muita tapahtumia.

Helsingin Messukeskus kerää vieraita

Messukeskuksessa pidetään joka vuosi noin sata messutapahtumaa. Kokouksia ja kongresseja järjestetään jopa 1500. Messukeskuksessa käy vuosittain yli miljoona vierailijaa. Kyseessä on siis kovan luokan aktiivinen messukeskus. Messukeskuksen liikevaihto on 60 miljoonan luokkaa ja se työllistää parisataa henkeä. Noin 74 000 neliömetrin laajuisella näyttelyalueella pidetään messuja, joista suosituimpia ovat esimerkiksi Habitare-messut (huonekalu- ja sisustusmessut) ja Vene Båt -messut. Myös American Car Show on järjestetty Messukeskuksessa. Messukeskuksen muita palveluita ovat mm. hotelli sekä jopa 21 erilaista kahvilaa ja ravintolaa.

Historia

Helsingin Messukeskus valmistui vuonna 1975. Sitä ennen sen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta oli perustettu vuonna 1919. Tarkoituksena oli edistää suomalaista elinkeinoelämää. Suomi oli juuri saanut itsenäisyytensä. Vuonna 1920 järjestettiin ensimmäiset messut, jotka saavuttivat 120 000 vierasta. Messu järjestetttiin Johanneksen kirkon kentällä. Ensimmäiset omat toimitilat saatiin, kun Töölöön rakennettiin kisahalli vuonna 1935.Vuonna 1975 saatiin itse Messukeskuksen ensimmäiset tilat, kun sen ensimmäiset hallit valmistuivat. Hallit nimettiin presidenttien, Paasikiven ja Kekkosen, mukaan. Vuosien varrella Messukeskusta laajennettiin reilusti ja tänä päivänä se käsittää 7 näyttelyhallia ja 40 kokoustilaa.

Messukeskuksen ensimmäinen messutapahtuma oli Vene-näyttely vuonna 1975. Näyttely pidettiin juuri valmistuneissa, uusissa tiloissa. Mukaan kuvioihin tulivat pian mm. Habitare, Matkamessut, puutarha-, kenkä- ja laukkumessut. Messujen aiheet vain laajenivat ja 1980-luvulla pidettiin mm. Kuljetus-, koulutusalan ja Lääketiede-messut. Nykyään messuja on lähes mistä aiheesta vain ja Helsingin Messukeskuksessa järjestetään vuosittain myös Assembly-tietokonefestivaalit sekä talvella että kesällä.

Konsertteja ja tapahtumia

Messukeskus toimii myös hyvänä konserttipaikkana. Siellä onkin esiintynyt monia kuuluisuuksia. Jo ensimmäisenä vuotenaan, 1975, Messukeskuksessa esiintyi aikansa suosittu yhtye Bay City Rollers. Muita suuria nimiä ovat Frank Zappa (esiintyi vuonna 1976), David Bowie (1976) ja Gary Moore (1987). Nykyajan nimistä mm. Armin van Buuren (esiintyi 2014) on esiintynyt Messukeskuksessa.

Messukeskuksessa pidetään todella paljon kongresseja ja näyttelyitä. Näistä merkittävimpinä mainittakoon vuoden 1997 Maailman diabeteskongressi, vuoden 2007 Euroviisujen Mediakeskuksena toimiminen, vuoden 2014 FCI World Dog Show -koiranäyttely ja vuoden 2016 Ropecon, joka on Euroopan suurin epäkaupallinen roolipelitapahtuma.

Habitare-messut

Messukeskuksessa pidettävät Habitare-messut ovat Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma. Messujen kautta yleisölle esitellään uusimpia ideoita sekä sisustamiseen että sisustuksen toiminnallisuuteen. Tämä viisi päivää kestävä tapahtuma kerää vuosittain yhteen 55 000 aiheesta kiinnostunutta. Messuilla on mahdollista käydä kuuntelemassa jopa 80 eri puhujaa, jotka ovat saapuneet tapahtumaan jakamaan ihmisille ajatuksiaan. Tapahtuma on laaja tieto- ja ideapläjäys kaikille, jotka haluavat oppia lisää sisustuksesta ja saada uusia ideoita.

Vuoden 2019 Kansainvälinen Ystävä, Alessin pääjohtaja Alberto Alessi, on tulossa puhumaan yleisölle. Muotoilutalo Alessi perustettiin jo vuonna 1921 ja se on hyvin maineikas ja arvostettu muotoilun alalla. Alberto Alessi aloitti itse Alessilla 70-luvulla. Tämä maineikas muotoilutalo tarjoaa design tuotteita. Niistä löytyy niin keittiön astioita kuin sisustustuotteitakin. Alberto Alessin suhde Suomeen on jatkunut jo pitkään. Hän on nimittäin toiminut 90-luvulla opettajana Taideteollisessa korkeakoulussa. Alessi tunnetaan Suomessa yhteistyöstään monien suomalaisten suunnittelijoiden kanssa. Alessia pääsee kuuntelemaan syyskuun 11. Päivänä, kun hän ottaa itselleen Habitare-messujen keynote-puheenvuoron. Luvassa Alessin ajatuksia Habitaren tarjonnasta ja suomalaisesta suunnittelusta.

Comments are closed.